2. Veľkonočná nedeľa - NBM - 19.04.2020

RKF sv. Dominika Savia Košice – Sídlisko Ťahanovce

 

Program sv. omší od 19.04. do 26.04.2020

NEVEREJNÉ slávenie svätých omší

 

2. Veľkonočná nedeľa

19.04. o 10:45

 

3. Veľkonočná nedeľa

26.04. o 10:45

 

Ďalšie dni v týždni slávim svätú omšu v presne neurčenom čase.

Osobná sviatosť zmierenia je obmedzená a možná iba

po telefonickom dohovore na nevyhnutné prípady.

Prosím veriacich, aby tento stav rešpektovali a boli trpezliví.

 

KAPLNKA OTVORENÁ K SÚKROMNEJ MODLITBE

 

2. Veľkonočná nedeľa

19.04. od 09:00 do 10:30

 

Pondelok

20.04. od 17:15 do 18:45

 

Piatok

24.04. od 17:15 do 18:45

 

3. Veľkonočná nedeľa

26.04. od 09:00 do 10:30

 

Iba pre súkromnú modlitbu bez toho, aby sa organizovali akékoľvek spoločné náboženské úkony a podmienkou, že sa naraz nezhromaždí viac ako 10 osôb a samozrejme sa dodržia všetky štandardné predpisy. Svätenička je prázdna, preto vás prosíme, aby tam nikto nedával ruky.

 

Prvé sväté prijímanie, misie a výročné slávnosti, ktoré mali byť

v apríli a máji, sa prekladajú na neurčito.

Tlač: KN – VN 2020: 1,40 €, Slovo medzi nami: 1,50 €, Rebrík: 1,90 €.

Úradné hodiny farskej kancelárie do odvolania nebudú.

V prípade neodkladných udalostí (pohreb, vážna choroba, iné) ma prosím spokojne kontaktujte telefonicky – 0905 695 789. PBZ

Prosba - farnosti ostali v čase pandémie bez príjmov, prosíme vás o pomoc a podporu. Nakoľko počas vírusovej pandémie nie je možné organizovať finančné zbierky pri bohoslužbách, svoje milodary pre kostol a farnosť môžete poukázať bankovým prevodom na účet farnosti: IBAN: SK98 0200 0000 0005 9484 6512. PBZ

Eucharistické slávenia z Košíc

 

1. Diecéza - TelKE - vysiela prostredníctvom televíznej siete ANTIK
a tiež online na: https://www.ke-arcidieceza.sk/, https://www.facebook.com/telketv
http://www.youtube.com/c/telKE, www.telke.sk

2. Dekanát - vysielanie Farnosti Svätej Rodiny Košice - Furča                  
https://www: svrodina.sk/ prostredníctvom služby YouTube - prihláste sa na odber kanála Farnosť Svätej Rodiny Košice.

Vysluhovanie sviatosti zmierenia sa teraz musí obmedziť úplne iba na nevyhnutné prípady. Prosíme veriacich, aby tento stav rešpektovali a boli trpezliví. Keď táto situácia pominie, bude veľa možností sviatosti prijať s najväčšou úctou a láskou. Keďže je teraz nemožné vyspovedať sa, je dôležité vzbudiť si úkon dokonalej ľútosti. Je to možnosť, ktorú uvádza Katechizmus Katolíckej cirkvi čl. 1452: „Keď ľútosť pochádza z lásky k Bohu milovanému nadovšetko, volá sa dokonalá. Takáto ľútosť odpúšťa všedné hriechy; dosiahne aj odpustenie smrteľných hriechov, ak zahŕňa pevné predsavzatie pristúpiť k sviatostnej spovedi, len čo to bude možné.“ Odporúčame vykonať si spytovanie svedomia a vzbudenie ľútosti s predsavzatím chrániť sa hriechu. V rámci pokánia si nateraz namiesto spovede po dôkladnom spytovaní svedomia vzbuďme dokonalú ľútosť a s modlitbou o odpustenie hriechov prežime polhodinu venovanú čítaniu Božieho slova alebo modlitbe krížovej cesty, ruženca.

V situácii, keď pre veriacich nie je možné fyzicky sa zúčastňovať prijímania Eucharistie a k dispozícii je len sledovanie rozhlasových či televíznych prenosov bohoslužieb, povzbudzujeme k duchovnému svätému prijímaniu. Počas prenosov svätých omší sa môžu veriaci počas prijímania celebranta pomodliť doma modlitbu duchovného sv. prijímania.

Krst a sobáš možno sláviť s podmienkou obmedzenia účasti iba

na bezprostrednú rodinu. Rodičia detí alebo snúbenci, ktorí si chcú zmeniť termín krstu či sobáša, nech kontaktujú farskú kanceláriu telefonicky. Kurz prípravy pre snúbencov sa odkladá na neurčito.

V prípade potreby alebo časovej tiesne budeme riešiť sobášnu prípravu s prihlásenými pármi individuálne.

 

 

Prvé sväté prijímanie, misie a výročné slávnosti, ktoré mali byť

v apríli a máji, sa prekladajú zatiaľ na neurčito.

Nové termíny budeme môcť plánovať až po skončení obdobia pandémie. Pokračovanie vo farskej katechéze v rámci prípravy na prvé sväté prijímanie bude po otvorení škôl. Prosíme rodičov prvoprijímajúcich detí, aby si s nimi doma opakovali to, čo sa deti učili na katechézach o viere, prikázaniach, sviatostiach, hriechu, svätej omši,  spytovaní svedomia a pomohli deťom naučiť sa priebeh sviatosti zmierenia a modlitbu ľútosti.

 

ÚPLNÉ ODPUSTKY POČAS PANDÉMIE

Apoštolská penitenciária v piatok 20. marca vydala dekrét, ktorým Cirkev umožňuje získanie plnomocných odpustkov ľuďom nakazeným koronavírusom, tým, ktorí ich ošetrujú, ako aj všetkým veriacim na svete, ktorí sa za nich modlia. Tí najviac ohrození môžu získať plnomocné odpustky už po modlitbe Verím v Boha, Otče náš a Zdravas´ v spojení s túžbou po splnení obvyklých podmienok získania odpustkov hneď ako to len bude možné. Týka sa to chorých na koronavírus, osôb, ktorým lekár nariadil karanténny režim, ako aj zdravotníckych pracovníkov a rodinných príslušníkov, ktorí riskujú svoj život tým, že sa starajú o chorých na Covid-19. Ostatní si pre získanie odpustkov môžu vybrať z možností, ako sú: čítanie Svätého písma aspoň polhodinu, modlitbu ruženca, Krížovú cestu či Korunku Božieho milosrdenstva, prosiac Boha o skončenie epidémie, o úľavu pre chorých a o spásu tých, ktorých si povolal k sebe. Plnomocné odpustky môže získať aj veriaci, ktorý sa v bezprostrednej blízkosti smrti ocitne bez možnosti prijať sviatosť pomazania chorých a prijať Eucharistiu – v tomto prípade sa odporúča uctiť si Ukrižovaného Ježiša či kríž.